kunstenaar: schilder, schrijver, fotograaf en dichter

Over mij

Over mij

In mijn werk gaat het altijd over mijn ontmoeting met de mens in zijn omgeving !

Na een turbulente carrière in het bedrijfsleven, pak ik sinds 2000 mijn creatieve passie intensief op. Ik begin met intuïtief expressief schilderen en vertoef vaak in ateliers van gerenommeerde kunstenaars. Het blijkt dat ik een snelle leerling ben die eigenzinnig is en gaandeweg een eigen handschrift en identiteit ontwikkel. Wat er om me heen gebeurt, inspireert me. Verre primitieve reizen per fiets of truck brengen me naar Afrika, Zuid-Amerika, China, Kirgizië en recent naar Iran. Maar ook dichtbij word ik geraakt door de onrust in ons land waarbij de mens individueel of collectief op zoek gaat naar zijn of haar plaats in deze wereld.

Het schrijven van een roman, was een vervolg op een thriller en verhalenbundel. De boeken komen op eenzelfde wijze tot stand als mijn schilderijen. Min of meer zijn de contouren, de kleuren en de toonzetting bekend. Maar de invulling ervan is een opeenstapeling van fantasie. Ik laat me leiden door de dingen die om me heen gebeuren, zowel dichtbij als veraf.

Een gedichtenbundel verscheen in 2014 waarin een selectie van gedichten is opgenomen die ik vanaf de jaren tachtig schreef.

Na de fotografiereis naar Kirgizië en Xinjiang voel ik de bevestiging in me dat de volgende creatieve loot zich aankondigt. Met passie en gedrevenheid volg ik workshops, ga met mijn compact camera de straat op en schuw de natuur en de architectuur niet.

De mens in zijn omgeving staat centraal bij me. En, ik ben geboeid door het verval om me heen. Zeker ook de schoonheid hiervan. Verval dat vaak is ontstaan door ingrepen van de mens. Ik zie mijn werk niet als een protest daarop, maar als een natuurlijk en onontkoombaar gegeven. Het is interessant om te zien hoe het verbond tussen de mens en zijn omgeving zijn gang gaat. Ik ben er getuige van en verwerk het direct of indirect in mijn schilderijen, gedichten, boeken en foto’s.