kunstenaar: schilder, schrijver, fotograaf en dichter

Boeken

Helium

Kaft Helium 3 blauwkopie jpg 300 dpi A5

Jannie is weduwe en worstelt sinds ze een ruime zeventiger is, steeds meer met de zin van haar leven. Ze zeult een geheim met zich mee uit de 2e wereldoorlog. Dit leidt tot een krampachtige relatie met haar dochter Suze, die op het punt staat een beslissing te nemen. De toekomst van Jannie krijgt een plotselinge wending wanneer ze kennismaakt met de nieuwe 12-jarige buurjongen Mikky die over hoogsensitieve gaven beschikt. Haar leven krijgt weer zin totdat ze betrokken raakt in een onopgehelderd ongeval.

Citaat uit haar boek: ‘Met haar hand op de warme vacht, voelt ze de ademhaling van poes Noortje. Zelf stopt Jannie even met ademen totdat de adem-cadans met de poes samenvalt. Ze weet dat het besluit dat ze neemt goed is. Haar straf wil ze niet langer ontlopen. Dat is het! Daarom voelt het zo goed. Ze draait zich op haar zij en steekt haar hand uit om het mes te pakken. Het gerinkel van de telefoon irriteert haar.’

202 pagina’s
kleurenkaft blauw 15 cm breed x 21 cm hoog
uitgegeven in 2014 : in eigen beheer
Prijs : 15,00 Euro exclusief verzendkosten
Te bestellen via e-mailbericht: roxanneswan@onsnet.nu


Wauw & Auw

Voorflap yellow

In de tachtiger jaren schrijft ze haar eerste gedichten.

De gedichten kwamen als vanzelf uit haar pen op papier. In de album zijn naast recent werk ook gedichten opgenomen die teruggevonden werden op ouderwetse floppy’s. Vaak ontstonden deze gedichten op momenten dat haar zielenrust ernstig verstoord werd. Maar er waren ook periodes dat het dichten een weldadige uitlaatklep voor haar werd. Het voelen en herbeleven van unieke gelukzalige momenten, die ontstonden na bijvoorbeeld het ontdekken van de schoonheid van de lente en het inleven in een vogel vrij in de lucht.
Naast de pijn van ‘Auw’ kreeg gelukkig ook veel ‘Wauw’ invloed op haar leven.

77 pagina’s
kleurenkaft geel
15 cm breed x 21 cm hoog
46 gedichten
uitgegeven in 2014 : in eigen beheer
Prijs : 13,50 Euro exclusief verzendkosten
Te bestellen via e-mailbericht: roxanneswan@onsnet.nu


Rood canvas

kaft rood canvas A5 kopie

De hoofdpersoon Tonia schildert een midweek met enkele schildermaatjes in een groot vooroorlogs huis dat uitkijkt op zee. Eén van de schilders verdwijnt. Broeierige elementen in de relaties ontvouwen zich. De zoektocht leidt tot dramatische wendingen.

Een citaat : ‘Ricky is sprakeloos. Ze ziet de kalligrafische tekens en wist niet dat Anja deze schrijfkunst beheerst. Ik stel voor dat we het doek eens beter bekijken en vraag me af of we heiligschennis plegen als we het vloeipapier eraf halen. Ik heb een onbewuste drang om dat te doen. Alsof het schilderij tegen me spreekt. Alsof er een geheim in verborgen zit.’

123 pagina’s
kleurenkaft bruin-beige
15 cm breed x 21 cm hoog
uitgegeven in 2012 : in eigen beheer
Prijs : 10,00 Euro exclusief verzendkosten
Te bestellen via e-mailbericht: roxanneswan@onsnet.nu


Ontmoetingen

def.kaftfoto ontmoetingen

Roxanne Swan en haar partner Oscar Meijn hebben van 2001 tot 2010 in Galerie ’t Weefhuis te Nuenen talloze moderne kunst exposities georganiseerd. Ze hanteerden twee drijfveren die hun doen en laten illustreerden. Enerzijds was dat ‘Kunst verdient géén drempel’. Daarmee wilden zij de sfeer doorbreken dat kunst iets elitairs was en dus moeilijk toegankelijk. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Anderzijds had het motto ‘Ontmoetingen’ ook echte betekenis. Het betrof ‘Ontmoetingen van kunst tussen andere kunsten’ en dan  ‘De ontmoeting van de mens met de kunst’ en tenslotte ‘Ontmoetingen tussen mens en mens  en dan in het bijzonder in de galerie’.

Al deze invalshoeken waren ons niet vreemd. Wij beschouwen ons als mensen-mensen.

De cartoons in dit boekje zijn gemaakt door vriend en kunstliefhebber Peter Nagelkerke. Met veel plezier heeft hij een extra dimensie aan de ‘ontmoetingen’ gegeven.

67 pagina’s
kleurenkaft zwart met ingekaderd een uniek miniatuur-schilderijtje van Roxanne
21 cm breed x 15 cm hoog
uitgegeven in 2003 : in eigen beheer
Prijs : 7,50 Euro exclusief verzendkosten
Te bestellen via e-mailbericht: roxanneswan@onsnet.nu


Biografie Rini Geven – hoofd, hart en intuïtie !

Met de biografie heeft Rini Geven een doel voor ogen.
Hij wil de lezer laten ervaren dat je met weinig vooropleiding, maar met veel daadkracht, lef en ambitie en de steun van een hechte familie en ondanks persoonlijk verlies, tot veel in staat bent. Aan de totstandkoming werkten mensen mee die dicht bij Rini staan en mensen waarmee hij heeft samengewerkt. De biografie is tot stand gekomen op basis van interviews.

235 pagina’s
zwart-wit kaft 15 cm breed x 21 cm hoog
uitgegeven juli 2016 : door Rini Geven – in eigen beheer bij De Boekdrukker
Prijs : 10 Euro excl. verzendkosten. Te bestellen via e-mail : roxanneswan@ziggo.nl